Welcome to My Blog. Follow ME ! +

awak dah betemu sang adam ?
17 January 2013 | 8:35 PM | 1 comments
tatkala dua insan mula bejabat tangan...
amanah dan tanggungjawab mula bertukar ganti..
dan detik itu lah hadirnya ''DIA''
dia yg begelar cinta.. 

yang hadir tanpa diundang oleh dua hati..
dan mula mekar tanpa kebenaran dari sang pemilik...
kemudian, mengharum di segelenap ruang hati tanpa sang pemilik tersedar...
akhirnya, mula berakar dan semakin mencengkam hati sang pemilik..
dengan doa tulus nan ikhlas kepada sang Pencipta..
itu lah cinta yg hadir dari Illahi 
dgn hadir nya alam pernikahan oleh dua insan bernama suami dan isteri..

tapi,
 kekadang..

cinta hadir hanya untuk seketika..
dan cuma mekar hanya semusim..
 harum nya pula hanya utk sedetik waktu...

Tuhan.. berikan lah aku cinta...


readers.. 
kita mmg akan sentiasa bejumpa dgn sang adam..
tetapi terdetik jgak kan di hati kita..
 adakah dia..
adam yg memiliki hati ini.. 
namun, adam itu hanya berlalu pergi..
dan semakin jauh dari pandangan mata...

okay, saye pun fikir yg sama.. HAHA (kantoii)
sometime i feel , i like someone..
but, then...  i like the another guys pulak. hikhikhikkkk  >.<''

heyyy youuuu ! jgn nak cakap dekat i je, okay ?
you pun sama jerr.. kannn??
when youu  pegi mane-II , mesti ada tedetik kat dalam hati tue..
'' eh! ensem lah mamat nii '' 
kan-II ? baek ngaku.. dosa tau tak ngaku...
kalau dah ngaku, okay lahhh.. BAGUS !
but, remember . dosa tau usha-II anak teruna org.. 
zina mata tue... (hehe, jum sama-II elak lepas ni)

korang nak tahu tak? dekat USM banyak sgt teruna yg ensem-II
eh, bukan ! bukan setakat teruna.. tp, prof kat sane pun ensem-II...
especially , prof. MASHHOR ( i sgt-II lah remember this name ) ensem kottt.. hehe.
okay.. jgn mengada sgt... Astafirullahalazim..
just nak bgtahu korang jelah.. mne lah tahu nak cari bakal suami dekat usm nii
boleh je saye tolong.. hehehhe... 
bina masjid disebalik ikatan pernikahan kan bagus? tak gituu??

koranng... sebenarnya.. 
saye tak penah selesa dgn hadir nya pekataan ''suka'' tehadap seorg insan benama lelaki... 
yes ! mesti lah pada seseorg yg bukan muhrim...
 dan ofcos lah sye sygs ayah n adek lelaki sye..
 tapi, sye tak selesa bila hati saya mula tersentak.. 
even ia nya hanya hadir di dalam hati.. 
arghhh!! tak suka.. tak suka... >.<''

rasa mcm tersngat lah menganggu.. HAHA.. entah kenapa.. 
mungkin hati ini hanya inginkan sang Pencipta sebagai penghuni tetap..
namun saye yakin.. jodoh itu ada..
dan akan hadir tanpa di pinta.. oleh iu.. 
awak dan saye haruslah beseap sedia menerima nya..

buat mase skrg.. saye masih begelar seorg student... 
jdi saye tak tefikir nak mendirikan rumah tangga besama seorg insan
hurmm... how about u'olls?? nak tak? 
if, korang dah jumpa someone.. go ahead..
doa lah bnyak-II pada rabbul izzati supaya si dia menjadi jodoh korang
but, always remember.. Allah hanya memberi apa yg kita mahu..
jdi.. bedoa lah dgn lebih proper.. 
cthnya, doa lah sidia yg tlah menambat hati korang tuuu
 menjadi seorg yg soleh dan solehah..
yg taat pada perintah sang Pencipta..
dan di jodohkan utk korang.
insyaAllah dimakbulkan ..

korang.. kalau rasa sepi atau kosong di hatii..
egatlah .. Allah ada utk mengisi hati itu..
jgn lah meminta pada Nya seseorg yg dapat menghuni hati yg murni itu..
sesungguhnya.. mnusia itu tidak kekal..
tetapi Allah itu kekal..
jika manusia itu sbgai penghuni.. hati korang akan kembali sepi dan kosong
pabila dia pergi menghadap kekasih sejati nya..
tetapi...
Allah sentiasa ada dan sayang pada hamba Nya..

jadi.. hadirkan lah rasa cinta pada RABBUL IZZATI


conclusion nya :
awak dan saye... jgn isau.. sbb Allah sentiasa ada utk kita...
jum sama-II berubah ke arah kebaikkan..
sesungguh saye bnyak keburukkan dan kelemahan...
maap, jika penulisan sye mguris atau menghadirkan rasa tak puas
pada hati korang.. saye insan lemah yg sgt bnyak kekurang..
selamat bahagia di dunia dan akhirat :)










Older Post | Newer Post