Welcome to My Blog. Follow ME ! +

learn through your experience
06 October 2012 | 9:46 AM | 2 comments
readers !

new entry from me , even baru je update beberapa jam yg lalu , kan?hehhe
actly , i don't have time nak update everyday.. weekend je kut dpat update blog .. because my laptop have being use by my older sister.. she need to do a lots of work.. biasa lah budak seni..20lukisan seminggu.. nak search contoh-II abtract senang kalau ada laptop.. tu lah , laptop awak  tak nak jaga baek-II.. hehhe.. (nagging lah pulak pepagi neyh) haish.. i'm waiting for a new laptop.. k.nurul , guna lah laptop yg ada tue k?? haha.. naseb kau lah debab.. :P 
hey ! back to the topic ~
''learn through your experience''

okay readers .. what i have learned as a USM student in one months ??
and what is my experience?? eh , korang mesti tertanya-II kan '' ada pengalaman ke?baru sebulan kott''
actly , ada lah awak.. tp, tak lah sebanyak senior-II saya tuh.. hee... biar saya senarai pengalaman saya as a new student in USM k.. 

minggu orientasi pelajar baru USM .
-bekenalan dgn rumate baru NUR A'FINA, even dulu satu KMPP..tp, rasa mcm tak penah jumpa pun.. yer lah.. dia stay dekat B1 , saya stay A3.. jauh kan?? saya H4P7 dan dia pulak H2p? mmg tak perasan lah kan?? hehehe...
-dapat rumate n cubemate yg same course ! bukan setakat rumate n cubemate.. satu aras course yg sama..senang nak mintak jawapan neyh.. hehehhe...
-bekenalan dgn ppsl , and k.Azi yg menyerlah di situ.. always ask her about something.. heheehe.. yg best nya sbb k.Azi senior kitorang.. in BIOLOGY :D
-get a lots of information.. such as , who is chancellor.. who is vice-chancellor.. and so on...beside i got a lots of information about USM... cannot tell everything here.. i'm sory
-enjoy to be a new student.. having cheers with restu-an is the best thing.. very fun and sgt-II enjoy..! sadly , restu tak menang pun.. pasukan sorakkan yg menang adalah TEKUN.. taniah ek ..

kem pimpin siswa.
-dapat join kem pimpin siswa siri satu.. *hoii.. semua new student pegi.. jgn excited telebihh.. :P*
-saya dapat pegi ke KEM CINTA ALAM KELIMAT a.k.a CAK...dekat sg siput perak... i thought kem tue chantek , cinta alam kan? but , different drpda apa yg saya byangkan.. hey ! bukan tak chantek.. chantek.. tp... hehehe
-dah beberapa tahun tak join mna-II kem , so start with zero.. first thing yg saya buat adalah find a new friends... sebelum betolak lagi saya dah jmpa kawan-II baru.. see...! friendly tak saya? hahaha...
-kat kem mmg slalu kena buli.. =.='' cannot do anything that might be trouble on u... i still remember when abg SHABBY  buli saya.. arghhh.. kejam..but i try to be more enjoy even kena buli.. tapi, still malu lah.. abg syafiq don't keep that memory in your mind , okay? delete it.. abg SHABBY nakal.. but,enjoy having senior like u..
-here , saya mengenali rakan-II seplatun dgn saya.. bekerjasama.. betolak ansur.. masak sama-II.. selesaikan tugasan besama.. mmg best.. i enjoy myself.. thanks yeah platun7.. korang mmg best !
-before balik USM, saya dapat jawapan dripada soalan yg saya tujukan pada pihak pentadbir.. thanks TNC  ADNAN.. i got your point.. KEM PIMPIN SISWA hanya utk MEMPERKENALKAN nilai KELESTARIAN kepada pelajar-II baru.. then , pelajar haruslah berusaha utk menerapkan nilai lestari itu dgn join kempinpim siswa lanjutan and so on.. dan thanks jgak to KK.. sbb jawab soalan saya sekali lagi semasa sesi pergulungan.. u gve me the answer yg saya mmg nak dgr.. :D eh! mesti korang tertnya-II apa soalan saya kan??? '' Adakah pihakpentadbir yakin bahawa kem pinpim siswa ini dapat menerapkan nilai kelestarian dalam diri setiap pelajar?'' itu lah soalan saya. 

malam apresiasi siswa merdeka.
-saya taknak comment ttg malam apresiasi siswa merdeka pjg-II , sbb saya dah tules entry ttg malam apresiasi neyh... pegi baca sini ''MASM'' ek..

lecture hours.
-get new lecturer.. different lecturer , different style..
-still cannot adapt with new situation.. but , i'll try my hard.. 
-guys , even saya tak dapat nak catch up lagi.. i'll try my best to follow the lecture.. i know myself..and believe myself..
-kalau dulu masa matrik , saya mgadu nak behenti after UPS1, tp , last-II saya dapat habiskan jgak pelajaran saya dekat matrik dgn pointer 3.47 (mmg tak bnyak pun) dan skrg saya pun boleh bejaya..
- I CAN . BECAUSE ALLAH IS ALWAYS BESIDE ME <3

temuduga mpdr.

-yes,saya pegi temuduga mpd restu.. i try my best to speak in front of senior.. eleh.. senior je pun.. awat ceq sapai sakit perut?? fina dan sya tolong jawab. hahha.. 
-nervous jugak.. but, i push myself into the right place..rite ?  i've to try.. saya cabar diri saya masa tue.. sapai bila just nak ''becakap or nak try dalam hati je?'' lgi pun saya ada pengalaman sbgai exco pgawas dulu.. tnya ank-II buah saya , betapa ''baeknya''saya..hehehe.. i'm not ''garang'' okay.tegas !
-as i mentioned in the entry before , saya dapat tugasan.. agak mencabar.. create a poster..bunyi mcm senang.. but , try lah buat... 
-saya habis kan jgak tugasan tue even sgt simple.. at least. saya selesaikan tanggungjawab saya.. kan??

actly , i've a lots of experience.. tp, penat lah nak tuleh semua benda.. kan?? sory ek readers... btw, korang jgn ambil perkara-II yg buruk , yg saya mentioned kat ats tue.. ambil yg baek-II je ek.. university is fun..saya taknak comment lebih-II, saya pun new student kat USM neyh.. n i still search the right way for me to be excellent :D
#maaf andai tesalah apa-II pun :D

Older Post | Newer Post