Welcome to My Blog. Follow ME ! +

KECIK ATAU BESAR , WHICH ONE YG DIUTAMAKAN ??
06 October 2012 | 1:37 AM | 0 comments
readers :D

KECIK , BESAR ??
KECIK 

BESAR 

hi korang ..  korang rasa-II lah kan ?? yg mana satu lebih di utamakan di jalan raya ??? kereta , sbb lebih kecil berbanding dgn bas or bas , sbb lebih besar bebanding dgn kereta ??

which one u prefer ??

for me , its depend on your own situation..
dulu masa someone have told me about the country which allow the smaller vehicle to go first , i  totally agreed with that statement.. iye lah.. mase tue still budak skoola.. i don't have my own motorcycle or car .. (ek eleh .. mcm lah skrg neyh ada kenderaan sndri kan? *bajet betol*)  slalu nya saya akan bejalan di atas jalan raya.. sbb tue lah saya sokong sgt-II statement tue.. kenderaan yg lebih besar dri saya perlu mghormati saya sbgai pejalan kaki.. even yg bebasikal pun kena jgak hormat saya sebgai pejalan kaki.. let me go first.. hahha.. *kejam*

dulu ayah or mak akn ambil saya dari skoola.. except standard1 until form2.. selama saya beskoola di SMK Pekula Jaya ( I share the same school with Datuk K.. hey ! laen tahun lah..sah-II lah i muda lgi :P dah beberapa kali jumpa ct n her husband. penah skali terima anugerah pelajar cemerlang dari Datuk K.. and still remember he said ''taniah , fatin'' and keep smilling at me.. *iklan jap*) penah skali SAHAJA saya balik ke rumah naek bas.. tue pun atas desakkan kakak kedua saya.. kalau dulu saya naek bas sekali setahun ... sekarang, dekat USM , every day i'm using bus :D *who cares*

back to the topic , sometime i feel bus need to be more tolerate with car.. bcause its bigger than car.. but , bila saya berada dalam bas.. i start to blame the car which doesn't want to be tolerate with the bas.. ''hey.. kereta ! mmg kau besar sgt pun sapai berani nak lalu jgak depan bas ni'' then ... ting.. tong... ting.. tong... eh ! y aku marah-II sgt neyh ? bas besar , kereta kecil .. kereta lah patut pegi dulu.. hurmm... on the other side ,  eh ! tak kira .. kereta kecik , bia lah bas pergi dulu.. (sbb dah terlewat nk pegi kuliah).. 

readers ! it would be different bila saya bejalan-II sekitar USM.. ''isk, kereta ni laju nya.. slow lah skit.. org pun nak melintas'' see ? different rite?? dats y i've told u just now.. everything depend on your own situation.. we are human.. n humans are like that.. always correct , rite ?? but , we have our brain kan?? so, start think as an adult.. as i told u , everything depend on u.. awak yg befikir.. dan yg awak fikir adalah apa yg awak nak fikir...

as a muslim, we need to thanks ALLAH s.w.t .. even we are not happy with that situation.. we must accept it.. because He knows everything that we don't know.. Allah tahu apa yg terbaek bt kita , so takpayah ssah nak pk mcm-II ek.. :D hee

haish ,teringat something lah pulak.. hehhe

 i want to share something with u'olls.. baru-II neyh saya ada pegi interview mpdR (majlis penghuni desasiswa RESTU) as exco of multimedia and publicity.. during interview , i got one ''job'' to do.. around 11.30 pm , abg saddam gve his email , and asked me to create a poster and send to his email before 2a.m... terus terang sya tekjut masa tue.. laptop ada dgn kakak saya di bakti permai.. but , saya amik jgak tugasan tue sbgai satu tnggungjawab.. saya  sgt-II beterima kasih to my new beloved rumate , Nur A'fina n my cubemate , Sya and Ash.. thanks sbb teman , beri idea , and support me.. seyesly saya cakap saya tak beharap utk dpat jwatan itu. sbb saya tak rasa poster saya dpt menambat hati abd saddam n the gang.. bcause its so simple , n i'mnot using the softwre that i mentioned to him.. but , i need to finish what i was started before.. dan saya bejaya send poster tu tepat 1.53a.m.. thanks fina sbb pinjam kan laptop.. sgt-II menghargai nya..

''let Allah arrange everything for me. saya yakin akan Dia. kerana Dia lebih mengenali diri saya''

#maap andai saya ada melakukan kesilapan dlm penulisan kali ini :D
#semuga Allah memberkati diri saya , anda , keluarga kita dan semua para muslimin dan muslimat 
#ASSALAMUALAIKUM <3

Older Post | Newer Post