Welcome to My Blog. Follow ME ! +

mcm mne nk cri pemilik tulang rusuk korang ..
29 June 2012 | 4:35 PM | 0 comments




hey kawan-II
new entry from me .. hehe >.<'' 
get more infomation n have fun ;D

hah ! dah terpampang besar tajuk entry neyy.. mcm mne nk cari pemilik tulang rusuk korang ? so , korang rase mcm mne cara nak cari pemilik tulang rusuk yang ada pada korang skrg ni... ukeh , tak pelu korang besusah payah nak pkir bab tuee ... korang bace ape yg tertulis kat sebelah carto0n chumels kat bawah tuhh ...

wah . best kan kalau tak pelu besusah payah mencari pemilik tulang rusuk yang ada pada kite ni , kan ? huhu .. saye rase sume orang nak mcam tue kan .. ? tak pelu mencari sana sini .. tak pelu ushaa sana sini ... One day , pemilik tulang rusuk kite akan datang sendiri dekat kite .. tetapi ! muda mudi skrg dah tak sabar nak jumpa pemilik tulang rusuk yg diorang miliki itu , kan ? alahaii .. awak pun sme kan , yg tgh bace tu .. jgn nak kata orang laen pulak.. 

awak-II sekalian , sye nak pesan .. jangan telalu beria-II nak mencari pemilik tulang rusuk korang itu sapai sanggup melakukan apa-II pun ..  korang  haruslah berjaga-II plus berhati-II , jika  korang  bercouple dgn seseorang skrg neyh , jgn letakkan kepercayaan anda 100percent dkat orang itu .. egat ! kite tak tahu siape sebenarnye pemilik tulang rusuk kite tu.. tetapi , jgn lah korang selalu buruk sangka terhadap couple anda itu , hanya sekadar behati-II .. tetapi , sye syor kan supaya korang tunggu je pemilik tulang rusuk  korang  itu datang mencari korang .. kerana itu lah yg terbaek .. lagi pun , kite seorang wanita .. bnyak hal yg pelu di jga ...

zaman serba moden ni bnyak sgt laki-II yg bemulut manis .. kata-II yg diungkap oleh mereka umpama gula-II bertaburan di lantai ... sngat manis .. kalah lolipop auuuww..... so, korang wajib behati-II .. ''PISAU CUKUR'' istilah yg sinonim dgn kaum wanita .. tetapi semakin seninom dgn kaum laki-II . ada jgak laki-II yg minta couple diorang ,  beli itu , beli ini dkat diorang .. sapai nak top up pun suruh couple diorang .. korang HAWA-II sekalian .. extra hati-II yoooo... diorang tak semestinya pemilik tulang rusuk yg korang ada slame ni.. 

TIPS :



1 . bedoa pada Allah s.w.t supaya pemilik tulang rusuk anda ini segera di jumpai ..
2 . bedoa pada Allah s.w.t supaya pemilik tulang rusuk anda ini seorang yang soleh ..
3 . bedoa pada Allah s.w.t supaya pemilik tulang rusuk anda ini seorang yang boleh mengimamkan korang ..
4 . bedoa pada Allah s.w.t. supaya pemilik tulang rusuk anda ini adalah insan yang anda cintai ..



insyallah akan di kabulkan oleh Allah s.wt .. tetapi .. adalah LEBIH BAIK jika korang lebih bnyak bedoa utk mendapatkan CINTA yg hakiki drpd Allah s.w.t .. dan untuk pemilik tulang rusuk yang ada pda kite hnya lah sekadar sampingan ... di mana ia dapat membantu kite mndekatkan lagi diri dgn Allah s.w.t dan Rasulullah.. 

PESANAN UTK KAUM LELAKI : 

hadis yang sahih yang direkodkan oleh Bukhari dan Muslim , Rasulullah s.w.t bersabda : -



 “Aku berwasiat kepada kamu supaya menjaga wanita dengan sebaik-baiknya kerana mereka dijadikan daripada tulang rusuk dan sebengkok-bengkok tulang rusuk adalah yang di bahagian teratas. Sekiranya kamu cuba meluruskannya, kamu akan mematahkannya dan sekiranya kamu membiarkannya akan terus bengkok selama-lamanya. Jesteru, berpesan-pesanlah tentang wanita (dengan kebaikan)“.

# AMBIL YG BAEK , TINGGALKAN YG BURUK .. sesunguhnya sye manusia lemah yg banyak kesilapan ;D







Older Post | Newer Post